BoombergWijk-Hilversum-RGB
BoombergKrant-Hilversum-RGB
Boomberg-krant
Boomberg-website-ontwerp
Boomberg-website
Boomberg-iconen

BoombergWijk

Woonwijk Hilversum


Ontwerp logo, huisstijl en wijkkrant

De BoombergWijk is gelegen in een groene heuvelachtige omgeving in Hilversum met veel monumenten en een bijzondere historie.
Vernieuwde Huisstijl

De BoombergWijk was op zoek naar een nieuwe huisstijl die meer van deze tijd is, maar ook de rijke historie van de wijk weerspiegelt.
Voor het logo is daarom gekozen voor verschillende tinten groen die allen een ander thema representeren. Het zogenoemde 'grachtengroen' is de kleur waarin veel huizen in deze wijk zijn geschilderd. De lichtgroene kleur staat voor het groen van de omgeving en het woonplezier dat deze wijk wil uitstralen. Daarbij is er ook ruimte voor plezier en activiteit, vertegenwoordigd door de zonnige okerkleur.

In één lijn met het nieuwe logo van BoombergWijk is deze vertaald naar het logo en de opmaak van de BoombergKrant.
Zo is er een duidelijke eenheid in de huisstijl

Een klassiek schreven-lettertype gecombineerd met een schreefloze.
De belangrijkste redenen voor het gebruik van meerdere lettertypes is voornamelijk beleving, herkenning en persoonlijkheid maar ook zeker leesbaarheid. Ieder merk, organisatie of zelfs persoon wil een gevoel overbrengen wat past bij het imago. Meestal gebruiken we opvallende lettertypes bij titels (H1, H2) om een karakteristieke smaak mee te geven en vooral de aandacht naar zich toe te trekken. Zo geeft de combinatie van een klassieke letter met schreef en een modernere schreefloze letter deze huisstijl de uitstraling waarin de thema's die belangrijk zijn voor de BoomberWijk worden benadrukt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?